Puskásos Diákok!

  A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Az idei tanévben ezt a jeles dátumot is másképp ünnepeljük, mint ahogy az a Puskásban szokás. A felsőbb évesek talán emlékeznek a Savária Moziban átélt közös élményre: régi és jelenlegi diákok, tanárok produkcióit láthatták tavaly a magyar kultúra sokszínű palettájáról.

Idén valami teljesen újat kínálunk Nektek. Az alábbi linken A magyar kultúra napjához kapcsolódó szabaduló szobás feladatsort találtok, melyet egy magyar szakos kolléganő, Babai-Mező Borka állított össze. Oldjátok meg a feladatokat, bővítsétek ismereteiteket!

Jó szórakozást kívánunk!

 

A "szabaduló szoba" itt elérhető!

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara újdonságként útjára indítja a Mentorod Leszek programot, melynek célja az iskolák, képzőhelyek és szakmák bemutatása a diákok szemszögéből, elsősorban a pályaválasztás előtt álló 7-8.  osztályos tanulóknak.
A program menete:
Előzetes regisztráció után a pályaválasztás előtt álló diákoknak (akár szüleikkel együtt) egy chatszobán keresztül lesz lehetőségük beszélgetni a mentorokkal (a mentorok 9-12. évfolyamos tanulók, akik önként jelentkeztek a programra). A mentorok bemutatják iskolájukat, szakmájukat, és válaszolnak a felmerülő kérdésekre is. A regisztráció korlátozott létszámban lehetséges alkalmanként és szakmánként, hogy a beszélgetés interaktív maradjon. A mentor diák mellett gyakorlati oktatásvezető tanár is részt vehet a beszélgetésekben, segítve azokat. A chatszobában történő beszélgetést és a programot a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási tanácsadói moderálják.
Várjuk a jelentkezéseket 2021.01.20. 12:00 óráig szakma és időpont megjelöléssel!
Jelentkezni és a további részletekről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel. szám: Csáki Ivett 30/732-5341 és Lajos Andrea 30/734-8030
vagy
https://www.facebook.com/legykepbenvasmegye/
privát üzenetben.

 

Kedves Diákok, Szülők és Kollégák!
 
Ezúton szeretnénk áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánni mindnyájuknak!

puskas karacsony 2020

https://fb.watch/2sbZW92HSF/

Az Opel Szentgotthárd Kft. szakmai gyakorlati lehetőségeit bemutató kisfilm:

https://www.youtube.com/watch?v=oN2dsYpbtpE

A Vas Megyei Szakképzési Centrum GINOP-6.2.3-17-2017-00029 számú, „Vállalkozói készség fejlesztését támogató tréning” című projekthez az elkészült kisfilm az alábbi linken megtekinthető.

https://drive.google.com/file/d/1ui7tMUizPZ_9coC7T5aISVt-543s_N0A/view?usp=sharing

Galambos Balázs "öregdiákunk" intéz üzenetet az iskolába járó diákok felé.