SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/012 | 9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca. 1.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. febr. 9.


admin

  Szalagavató 2024

  Idén is az AGORA volt a helyszíne a szalagavatónknak.

  Szalagavató 2024

  2024.02.09-én tartotta iskolánk szalagavató rendezvényét az AGORA Művelődési és Sportházban.

  Az idén 88 végzős diákunk kapott szalagot, köztük 2 éves érettségit adó képzésben résztvevők, valamint 3 év alatt szakmát szerző diákjaink.

  Az alsóbb évesek nevében Győrfy Balázs 12/A osztályos tanuló arról beszélt, hogy érdekes helyzet állt elő. Mint 12-es technikumi diák búcsúztat, ugyanakkor osztálytársaival együtt elkezdik ők is az érettségi vizsgákat. Annyi különbséggel, hogy az ünnepeltek a vizsgák után kikerülnek a nagybetűs életbe, távoznak iskolánk óvó falai közül, ők viszont még maradnak.

  A végzősök nevében Tamás Kristóf búcsúzó szavait Vavyen Fable idézettel kezdte, mely szerint „ A cél módfelett fontos, de ami igazán számít: az Út, amelyen odajutsz.” E gondolatot folytatva arról szólt, hogy eljutottak ifjú koruk legnehezebb szakaszába, amikor megismerhették önmagukat, vágyaikat, korlátaikat, tehetségüket. A célravezető utat megtalálva bölcsességet, szeretetet, támogatást visznek magukkal, amiket az iskolától és szüleiktől kaptak.

  Vöcsei Imre igazgatói beszédében a felsorakozott tanulókat a 140 éves jubileumi tanév végzős diákjaiként köszöntötte, akik a közelmúltban megkapták az utolsó félévi középiskolai értesítőiket.” Ez arról tanúskodik, hogy jogosan jelentkeztek a záróvizsgákra. Vagy arra figyelmeztet, hogy van még tennivaló.” Arra inti a fiatalokat, hogy ez a néhány hónap, amíg középiskolások maradnak, meghatározó lehet a jövőjük szempontjából.

  Az ünnepi műsor után először a Lorigo TSE versenytáncos párjai standard és latin táncokat mutattak be, majd az osztályok bemutatkozására került sor. Először a 13/I női és férfi tánckara Hip-Hop produkcióját, valamit az iskolánkban töltött két év élményanyagából készített filmjüket láttuk. A koreográfiát és a csapat mentorálását az Év edzője, Madarász Vivien és a 13/I-be járó, világbajnok Hanák Ádám segítette, mindketten a Westside TSE-t is erősítik. Szintén táncos előadást és kisfilmet mutatott be a 3/11/E villanyszerelő osztály. A 3/11/K karosszérialakatos osztály videós összeállítása után forgácsoló osztály, a 3/11/D és osztályaink között utolsóként a 3/11/F központifűtés- és gázhálózatrendszer- szerelő osztály táncbemutatóját élvezhettük. Zárásként a Westside Tánc Sport Egyesület csajos tánc fellépésével színesítette az estet.

  Rendezvényünk az osztályok, kollégák és iskolánk partnercégei által felajánlott tombolatárgyak kisorsolásával, valamint sok év kihagyás után bállal ért véget.

   

  Szalagavatónkról a nyugat.hu, a vaol.hu a Savaria Forum és a Vas Népe is írt - töltött fel képeket/videót:

  https://www.nyugat.hu/cikk/szalagot_kaptak_a_puskas_tivadar_szakkepzo_iskola

  https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2024/02/szalagot-kaptak-szerelok-forgacsolok-fotok-video

  https://www.facebook.com/vasnepe.hu/posts/pfbid02QAUoJNgEHadxXnLXAHF5hiWy1HRvedZiREP8j8WWeg91a3cbszq1SpDApawEPdAFl

  https://www.facebook.com/vmszc.puskas/posts/pfbid0qwEtekGp9rvgPhb35tEWQgWkCBVLyspddZpJBcvNrLbYXeHBZiBehjRg21Cuuq6wl

   

   

  GALÉRIA

  Szalagavató 2024

  szalagavato_puskas_2024.jpg
  szalagavato_2024_001.jpg
  szalagavato_2024_004.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Publikálás a „Fonalsirály” című antológiában

  Publikálás a „Fonalsirály” című antológiában

  Februárban részt vettünk az Irodalmi Rádió által szervezett „Az év diák költője 2024.” – „Az év diák írója 2024.” pályázaton, amelynek célja a 10-25 éves korosztály számára vers- ill. novella író verseny szervezése, a tehetséges tollforgató fiatalok felkutatása volt.

  2024. ápr. 16.


  admin

  Karrier - Igazgató

  Karrier - Igazgató

  A Vas Vármegyei Szakképzési Centrum a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 46. § (3) – (4) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Vas Vármegyei SZC Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátására.

  2024. márc. 27.


  admin

  Kiállítás - Hajnal Hasadás

  Kiállítás - Hajnal Hasadás

  A Puskás Galéria újabb tárlatára, éppen a tavaszi ébredés napján került sor, éppen akkor, amikor az ember és természet ismét megújul, harmóniába kerül…

  2024. márc. 27.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


  Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium

  9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca. 1.

  Telefon: +94/501-810; +36/20/503-4113

  E-mail: puskas677@ptszki.edu.hu

  OM azonosító: 203062/012


  2024Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium